Metoder och Filosofi

Har du någonsin funderat på om din hund mår bra, innerst inne?

Problembeeteenden är ofta ett tecken på en hund i obalans både fysiskt och psykiskt.

Jag har ett helhetsperspektiv i min träning där vi inte bara tränar beteendet utan även ser till att din hund mår så bra som möjligt, inifrån och ut. Det här är nyckeln till framgång.

Läs vidare för att se alla delar min strategi så att du förstår varför mitt holistiska synsätt är den bästa livsstrategin för dig och din hund.

  1. STRESSHANTERING

Ofta ser vi bara toppen på isberget vad gäller stress. Det finns så mycket som hela tiden adderar till din hunds dagliga stress (eller stresshinken som jag kallar det). Mycket mer än vad du tror. 

En stressad hund kan heller inte lära sig något nytt….tänk själv om någon skulle försöka lära dig sjuans multiplikationstabell när du är sen till jobbet och har fullt sjå att hitta bilnycklarna!

Det är på den här stress-nivån som många andra hundtränare och psykologer väljer att träna din hund, men du kommer snart se att allt du försöker lära din hund under stressiga förhållanden går in genom ett öra och ut genom det andra. Vi behöver därför en stress-detox för att kunna börja med träningen på rätt sätt.

Min djupdykande stress-detox tar dig under två veckor igenom ett program som kommer stressa ner din hund så mycket som möjligt så att vi efteråt kan:

 

  1. lära din hund vad vi vill att han/hon ska göra istället för de problembeteenden du sett hittills. 
  2. lära din hund att stressa ner snabbare och bli av med sin stress fortare
  3. lära dig hur du ser tidiga stresstecken och vet vilka åtgärder du kan sätta in för att din hund aldrig ska få en överfull stresshink igen.

Bild från: https://perfectlyrawsome.com/

2. hälsa

En bra hälsa är a och o för att träningen ska lyckas. Att träna en hund som mår dåligt är som att skotta medans snön öser ner.

En ny studie har visat på en stark länk mellan reaktivitet, stress och hundens mikrobiom och tarmflora. Det här kan låta konstigt men våra magar styr mycket av våra känslor, och känslor kan vi väl alla vara överens om är vad som styr din hunds reaktiva beteende! Studier har visat att en dålig tarmflora kan leda till ångest, depression och många andra psykiska problem hos människor, och det här stämmer så klart för hundar också.

Att mata en balanserad kost med färska fibrer och kött gör att din hund mår bra både i kroppen och knoppen! Under vår tid tillsammans kommer du lära dig vad du ska undvika samt vilken mat du ska ge för att din hund ska må så bra som möjligt.

3. PERSONLIGHETSBASERAD BETEENDEMODIFIKATION

När vi fått stressen under kontroll och vi vet att din hund är så hälsosam som han/hon kan vara är det dags att träna bort det problembeteendet du har.

Allt börjar med din hunds personlighet. För alla som haft en hund vet väl att de har en personlighet!? Om du haft flera hundar av samma ras, eller kanske du träffat hundar ur samma kull som din egen.. alla har de olika personligheter!

Hur kan det då komma sig att hundträning ofta kommer förpackat med träningsplaner som ska funka för alla hundar, oavsett personlighet?

Kanske du har en hund som ibland  blir övermodig och springer gärna fram till det som stressar honom/henne och har sen svårt att komma där ifrån. Eller vill din hund gärna hålla det som stressar dem på avstånd och kommer de för nära vet man aldrig var som händer.

De här beteendena är styrda av olika personlighetsdrag… jag kallar dem för koncept. Det finns inte ett sätt som passar alla. Tvärtemot, ju mer presonlighetsanpassad träningen är desto större och snabbare förändring har jag sett i mina kunder. 

Det här är nyckel till resultat som verkligen håller!

VARFÖR TRÄNING PÅ DISTANS? 

Det här är ett arbetssätt jag valt långt före pandemin eftersom det är det mest effektiva sättet att jobba med stressade och reaktiva hundar.

Genom att jobba online eliminerar vi extremt mycket onödig stress för din hund. Du har säkert varit på en kurs eller två där din hund blivit så stressad att han skällt sig genom alla 6 veckor? Eller så har du märkt att din hund snabbt vänjer sig vid de andra ägarna och hundarna på kurs men så fort ni kommer hem är det samma gamla visa? Kanske har du en hund som är så osäker runt okända människor att en instruktör på plats skulle göra din hund extremt stressad?

När vi arbetar på distans tillsammans med dig och din hund i ert hem tar vi bort all onödig stress i form av nya miljöer, hundar och personer, och du ser resultat i den miljö du verkligen vill att din hund ska ändra sitt beteende. Vi kan jobba utan stress och din hund kan faktiskt ta in det vi vill lära honom/henne. Det är såhär vi kommer hjälpa din hund att komma över sina problembeteenden.

REDO FÖR EN FÖRÄNDRING?

Läs mer om privat coaching online här!

Q

Eller skicka mig ett mejl så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Q

Det är dags att börja resan

mot ett stressfritt

liv för dig och din hund!