fbpx

Mindset

Sluta säga att din hund är för gammal för att ändra sig!

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Har du någonsin tänkt att din hund är för gammal, för ung, haft en dålig start i livet, är fel ras, eller något annat skäl till varför den inte kan förändras? Jag vet att jag har!

När jag ser på Bruce idag, en glad 9-åring, är det lätt att tro att han är för gammal för att lära sig något nytt. Men han förvånar mig ständigt med sin vilja att prova nya saker och vara flexibel och öppen för att lära sig. Det är enkelt att fastna i gamla vanor, men efter att du har läst det här blogginlägget kommer du att känna dig inspirerad att förändras och prova något nytt. Du kommer att förstå att vissa av de saker du säger till dig själv inte hjälper er utveckling, och du kommer veta hur du kan ändra ditt tankesätt när de negativa tankarna dyker upp.

Identifiera dina begränsande tankar

Vi har alla den där lilla rösten i huvudet som viskar tvivel. “Min hund är för gammal”, “Han är fast i sina vanor”, eller “Hon är en omplaceringshund, så hon kommer alltid att vara reaktiv.” Tankar som de här är mer än bara flyktiga tvivel – de är barriärer vi sätter upp för att skydda oss själva från rädslan att misslyckas. Psykologer kallar det här för självhindrande beteende, där vi skapar hinder i våra hjärnor för att skydda oss från risken att misslyckas.

När vi låter sådana här övertygelser styra våra handlingar blir de självuppfyllande profetior. Om vi tror att vår hund är för gammal för att förändras, är vi mindre benägna att ta tag i träningen, vilket ju gör att din hund inte förändras och därmed förstärker du den tanken. Men sanningen är att hundar i alla åldrar och med alla bakgrunder har förmågan att lära sig och anpassa sig. Vetenskapen stöder också det här: äldre hundar kanske tar lite längre tid att lära sig nya saker, men de är långt ifrån oförmögna.

Ändra din berättelse

När du har identifierat de begränsande tankarna du ofta tänker är det dags att ersätta dem med mer positiva tankar. Istället för att säga, “Min hund är för gammal,” försök att byta till, “Min hund är fortfarande ung i sinnet och ivrig att lära sig.” Den här typen av positivt tankesätt är inte bara prat – det är rotat i kognitiv beteendeterapi (KBT), som har visat sig hjälpa människor att omformulera negativa tankar och skapa nya, mer produktiva beteenden.

Språkets kraft kan inte underskattas. Genom att förändra hur vi pratar med oss själva, förändrar vi vårt sätt att närma oss utmaningar. Att omformulera dina tankar om din hund kan öppna upp nya möjligheter för tillväxt, både för dig och din fyrbenta vän.

Öva positiv förstärkning – för dig själv

Att förändra ditt tankesätt är inte en engångshändelse – det är en övning. Precis som när du tränar din hund behöver du öva på att stoppa upp de negativa tankarna och ersätta dem med dina nya, positiva mantran. Med tiden blir det här en vana.

Ett sätt att förstärka det här är genom att skriva dagbok. Varje gång du märker att du tänker, “Min hund kan inte förändras,” skriv ner det och stryk över det. Byt sedan medvetet ut det mot din nya tanke, “Varför inte? Min hund kan absolut förändras!” Att skriva ner det här hjälper till att befästa ditt nya tankesätt och ger dig en konkret bild av din framgång.

Har du inte tillgång till papper, försök att när de negativa tankesätten dyker upp istället stoppa dig själv och tänka “nej, det här är inte rätt. Min hund kan definitivt förändras!”.

Sammanfattning

Tankesätt (“mindest”) är allt när du vill förändra något i ditt liv. Genom att identifiera och förändra de begränsande tankarna du har om din hund kan du öppna upp en värld av nya möjligheter för er båda. Kom ihåg, din hund är aldrig för gammal, för ung, eller för envis för att förändras – det handlar bara om hur du närmar dig det.

Läs fler av mina blogginlägg om mindset här: MINDSET

Vill du lära dig mer om att krossa begränsande övertygelser? Kolla in de här!

“How to Identify and Overcome Limiting Beliefs” av Jay Shetty

 I den här videon diskuterar Jay Shetty vad begränsande övertygelser är, hur de håller oss tillbaka, och praktiska steg för att övervinna dem. Det är ett inspirerande samtal som ger en djupdykning i det som krävs för att bryta sig loss från begränsade tänkar. [Titta på videon här]

“Mindset: The New Psychology of Success” av Carol S. Dweck

Den här bästsäljande boken av psykologen Carol Dweck utforskar konceptet av ett “fast mindset” kontra ett “tillväxt-mindset”. Den förklarar hur våra övertygelser om våra förmågor kan skapa barriärer för framgång och erbjuder strategier för att skifta mot ett tillväxt-mindset, där förändring och förbättring alltid är möjligt. [Hitta boken på Amazon]

“The Mindset Mentor” av Rob Dial

Den här podcasten erbjuder avsnitt som ägnas åt att förstå och övervinna begränsande övertygelser. Rob Dials praktiska råd och motiverande stil hjälper lyssnare att känna igen sina mentala blockeringar och transformera sina tankemönster för att låsa upp potential och uppnå mål. [Lyssna på podcasten här]

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET