fbpx

Beteende

Så tränar du separata promenader

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Har du flera hundar? 

Det kan vara SÅ jobbigt att promenera flera hundar om en eller flera av dem är reaktiva.

För många år sedan när Stella fortfarande var med oss och Bruce var unghund, var det en mardröm! 😔

Stella var reaktiv mot andra hundar och Bruce mot människor, så det kändes som att vi inte kunde gå någonstans. En dag fick jag nog och bestämde mig för att börja gå fler separata promenader så att jag kunde fokusera helt på den hund jag promenerade med.

Jag ska inte ljuga, det var SVÅRT i början. Jag lämnade Stella hemma med en Kong och när jag gick ut med Bruce hörde jag ylandet och skällandet från Stella hemma. Och kom ihåg, ingen av dem hade någonsin haft separationsproblem. Men ändå … Det var svårt. Så första gången gick jag bara ut genom dörren och in igen. Och gjorde samma sak varje dag i några veckor. Sakta men säkert anpassade de sig och började äta sina Kongar och var lugn. Jag ökade tiden sakta och till slut brydde de sig inte alls om jag gick med den andra hunden.

Det här förändrade ALLT eftersom jag nu kunde planera promenaden så att den hunden jag gick med kunde lyckas. En extra bonus var att båda hundarna blev mer flexibla. Stella skadade sin rygg en gång och var tvungen att stanna hemma och vila i 3 veckor och när jag gick ut och promenerade med Bruce och lämnade henne hemma brydde hon sig inte alls, för vi hade ju tränat på det här. 💪

Här är mina 3 tips för att införa separata promenader så stressfritt som möjligt: 

HJÄLP DEM ATT HÅLLA SIG LUGNA

I början kommer det att vara svårt, så ge den hunden som stannar hemma något gott att äta och kanske be en familjemedlem att vara med dem.

HÅLL DET KORT

Anpassa svårighetsgraden efter den hund som är hemma. Kanske räcker det att bara gå utanför dörren och in igen till att börja med. Men när din hund blir lugnare, öka långsamt tiden du är ute.

MIXA UPP DET!

När dina hundar börjar vänja sig vid den nya rutinen, fortsätt att gå minst lika många separata promenader som gemensamma promenader varje vecka, så att dina hundar inte glider tillbaka till sina gamla rutiner.

Jag vet att det kommer att vara svårt i början, men separata promenader är fantastiska för dina hundars flexibilitet, din och din hunds stress så jag skulle verkligen överväga det om du har flera hundar och dina hundar inte har separationsångest.

Om du har några frågor alls, tveka inte att höra av dig.

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET