fbpx

Egenvård

Orolig för din hund? 5 steg för att gå från överväldigad till lugn.

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Vaknar du varje morgon och känner dig orolig för din hunds hälsa, din kommande promenad eller om din hund ens har ett bra liv?

Eller så kanske du googlar efter lösningar varje kväll för att hjälpa din hund, men det är bara för mycket och det känns bara överväldigande. Hur ska man hålla sig lugn och minska känslan av överväldigande när man känner såhär?

Jag vet hur det känns att ha tankar som snurrar i huvudet vid 01:00. Det händer ofta för mig, och det kan verkligen påverka min sömn. Jag är också en orolig person som ser det värsta scenariot i mitt huvud hela tiden. Eftersom jag alltid tänker på alla andra, glömmer jag ofta min egen hälsa och välmående. Men de senaste 2 åren har jag verkligen försökt fokusera på min hälsa och mentala välbefinnande och jag vill dela den resan med er. 

Till exempel så lyssnade jag nyligen på ett bra podcastavsnitt med Rob Dail, som förklarade hans system för att hantera känslor av ångest och överväldigande. 

Han har en 5-stegsplan som du kan göra när som helst när du känner dig överväldigad. Börja uppifrån och arbeta dig ner för att minska din ångest i stunden.

Först, ta några djupa andetag.

6 djupa andetag kan lugna dig omedelbart. Försök att hålla dina utandningar så långa som möjligt eftersom det hjälper din kropp att lugna ner sig. Försök att tänka på något du är tacksam för när du andas för att omformulera dina tankar.

Sen skriv ner allt

Om du ligger vaken på natten eller om huvudet bara snurrar. Ta fram en dagbok eller ett papper och skriv ner allt som händer i ditt huvud. Få ut allt.

Titta på allt du har skrivit ner

Vad av alla sakerna på din lista behöver du börja med. Välj bara en sak. Välj den viktigaste punkten eller det som kommer att leda till att din stress minskas mest. Det här gör att du måste prioritera. 

Rör på dig!

Innan du gör något, rör på dig. Gå en promenad/spring eller bara dansa i ditt vardagsrum i några minuter. Rörelse hjälper din kropp att lugna ner sig och hjälper dig att komma bort från ångest och oro.

Ta action!

Nu är du redo att vidta åtgärder för den första punkten på listan. Ställ in en timer på 20-30 minuter och kör igång. Lova dig själv att under den här tiden kommer du ENDAST göra den här uppgiften, inget annat. När tiden har gått ut, utvärdera om du behöver mer tid eller inte. Ställ en till timer om du behöver mer tid eller gå vidare till nästa uppgift.

Den här processen gör att du måste fokusera, och om du är fokuserad kommer din hjärna inte att låta dig oroa dig och tänka på andra saker. Varje sak på listan du bockar av desto mindre ångest får du. 

Så om du känner dig överväldigad, prova det här nu och låt mig veta hur du känner efteråt.

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET