fbpx

Beteende

Använder du godis på fel sätt?

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Jag är en hundtränare som använder belöningar i träning av reaktiva hundar, men belöningar är ingen mirakelkur och jag ser att så många ägare använder belöningar på fel sätt. Låt mig berätta vad jag menar.

Om du har en reaktiv hund är jag säker på att du har varit hos en hundtränare … eller många. Då har du förmodligen rekommenderats att mata, mata, mata och mata igen när du går förbi sånt som stressar din hund, men din hund kanske inte har något intresse av att ta belöningar och om han tar dem, är halva din hand också uppäten för att han tar varje godis superhårt och äter som om han vore besatt.

Om du ger din hund belöningar på det här sättet slösar du bort dina pengar, tyvärr. Visst, din hund kanske tar belöningarna istället för göra utfall och det är en vinst, men det du gör är att DISTRAHERA din hund istället för att TRÄNA dem. Beteendet kommer inte att förbättras och du kommer att vara tillbaka på ruta ett varje gång en trigger dyker upp.

Istället, tänk dig att din hund snabbt tittar på den där hunden som just dykt upp och sedan lugnt vänder sig mot dig för en belöning och sen går tillbaka till att nosa på marken.

Så vad är skillnaden mellan det första och det andra scenariot?

En sak… Din hunds stressnivå.

Om din hund är stressad kommer han inte att lära sig något. Om han erbjuds en godis kommer han att äta snabbt och tugga hårt, men hela han är fixerad vid triggern och han lär sig ingenting.

Tänk bara på hur du känner dig när du frenetiskt springer runt och letar efter dina bilnycklar. Om någon frågar dig en fråga vid den punkten kan du svara ja eller nej men du kommer inte att minnas frågan. Hela din hund är fokuserad på att ta bort den stressiga situationen (och för din hund är det att få hunden / personen att gå bort) och allt annat är bara ett suddigt minne.

Om du vill att din hund ska komma ihåg den träning du gör med dem behöver du få dem att hålla sig lugn. 

Hur gör du det? 

Genom att hitta rätt avstånd för din hund. Undvik nära möten och ta med din hund till öppna områden där han kan förbli lugn och faktiskt minnas vad du försöker lära honom.

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET