fbpx

Under högtider som jul och midsommar kommer mycket vara annorlunda för din hund, speciellt om ni ska bort eller om ni ska bjuda hem släkt och vänner. Den här förändringen i rutinen kan göra många hundar stressade och det beror på deras oflexibilitet.

En oflexibel hund suger åt sig rutiner som en svamp och så fort en rutin bryts blir de stressade och svarar med gnäll och skäll. Många tror därför att de här hundarna behöver fler rutiner… men sanningen är att de behöver motsatsen. Så, om du vet att din hund kommer reagera på förändringen i er rutin över jul och nyår, då är det dags att träna flexibilitet nu!

Hur gör man då? Jo du kan börja så enkelt som att mixa upp vart och när du går på promenader, ge din hund frukost och middag på olika tider varje dag eller plocka fram kopplet då och då utan att gå ut. Ju mer du kan mixa upp den rutinen som vanligtvis stressar din hund ju mer flexibel blir de och det kommer sprida sig till hela deras liv, inte bara den lilla övningen vi jobbar med.

I videon finns en fantastisk flexibilitetsövning för alla er som har hundar som skäller direkt när dörrklockan ringer. Gå in och kika på den nu!

Vill du ha en lugnare hund?

Läs mer om privat coaching online här!

Q

Eller skicka mig ett mejl så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Q