fbpx

Väldigt många fantastiska hundägare adderar omega 3 i sin hunds mat i form av olika oljor. Men visste du att många av de oljor som säljs på marknaden för dyra pengar redan är dåliga innan de kommer till dig?

Det största problemet med omega 3 oljor, som oftast är fiskoljor, är hur de kommer förpackade. Konstigt kanske du tycker men det är SÅ viktigt att en fiskolja är förpackad i en glasflaska som helst har metallkork. Varför? Jo plast släpper igenom luft och luft är den största fienden för fiskoljor eftersom den bryter ner allt det fantastiska innehåll som vi vill ha, nämligen omega 3 fetterna. Fiskoljor är extremt känsliga för luft och ljus och därför är många oljor som är förpackade i plast dåliga innan de kommer hem till dig… om du inte råkar ha tur och få en direkt efter tillverkning, men det händer nog inte ofta.

Så när du köper en olja, se till att den är i en mörk glasflaska med metallkork. Se sen till att använda oljan inom 3 veckor för så fort du öppnar den där korken börjar omega 3 fetterna brytas ner.

Sen finns det många andra frågor man bör ställa sig när man köper omega 3 olja, som exempelvis:

⭐️ Vad är skillnaden mellan vegetabilisk olja och animaliskolja (fisk etc)?

⭐️ Kommer oljan från hälsosamma djur och växter utan gifter som kvicksilver eller radioaktivitet?

⭐️ Ska fisken vara odlad eller fri?

⭐️ Innehåller den farliga konserveringsmedel?

⭐️ Och hur mycket olja ska min hund ha per dag egentligen?

Alla de här frågorna kommer vi djupdyka ner i under onlinekursen Färskfodernörd – där jag guidar dig genom alla frågor du har när det gäller att mata färskt. 👇

FUNDERINGAR?

Vill du ha privat hjälp istället?
Q

Frågor om kursen?

Q