fbpx

Varje dag ger du bort flera matskålar fulla med mat… helt gratis! Mat som din hund skulle älska att jobba för. Att skippa skålen och istället använda maten för träning och mental berikning gör din hund glad, vältränad och trött. 

Integrerad Träning Varje Dag

Om du går till en djurpark runt matdags kommer du att se apor, björnar och pingviner som matas från en rad till konstiga mojänger. Det här är vad vi kallar berikning.

Vi har länge insett att djur i fångenskap har ett behov av att få sådan här mental berikning men tyvärr har våra hundras matning blivit en enkel rutin som inte get mycket hjärngympa för vovven. 

Genom att fundera på vad din hund behöver träna på den dagen och istället lägga kulorna (eller färskfodret) på det så får din hund automatiskt mental berikning som gör din hund glad och trött, samtidigt som du är ett steg närmare en mer vältränad hund. 

Aktiveringsövningar

Ibland hinner man inte träna, och det är ok för det finns flera mentalt berikande aktiveringar som inte kräver din involvering.

Det här kan vara leksaker, köpta och hemmagjorda, där din hund måste arbeta för sin mat. Eller enkla lekar som du sätter upp och sedan låter din hund leta maten tills de är klar. Detta är något som de flesta hundar älskar!

Det bästa exemplet är en fylld Kong med fruset färskfoder. Det här är en av de bästa passivitetsövningarna du kan ge din hund.

En annan favorit är sprinkelmatning. Bara släng en handfull mat på gräsmattan och låt din hund söka. Perfekt för att bygga både tålamod och optimism.  Om du vill få ännu fler tips, kolla in min video här nedanför!

 

Fler tips på hur du kan skippa skålen!

OM DU VILL HA FLER TIPS VARFÖR INTE KONTAKTA MIG?

Läs mer om privat coaching online här!

Q

Eller skicka mig ett mejl så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Q