fbpx

Omdömen

Allan/Cosmo – En Sheltie som ligger mig varmt om hjärtat

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

En historia om en Shetland Sheepdog jag jobbat med i över 1,5 år och som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

_____
Nu har jag en jättebra verktygslåda att ta med för att hantera Cosmos stress och reaktivitet .”
____

Den här historien har tagit länge att skriva för jag blir fortfarande känslosam när jag tänker på Allans/Cosmos resa och att jag har fått vara en del av den. ❤️

Under våren 2021 blev jag kontaktad av Allans matte Mikaela. Allan var en Shetland Sheepdog på 10 månader som hade väldiga problem med hundmöten. Efter vårt första möte stod det dock klart att han hade väldigt svårt att vara lugn inne också och reagerade på ljud utanför lägenheten, skällde på besökare och ville inte slappna av efter kl 15 då han gnällde och vankade av och an hela kvällen. Man förstår att Allans husse och matte (och gamelmatte) var desperata för hjälp.

Allans matte Mikaela sa:

” Både vi och han mår dåligt av att han inte kan komma till ro.”

Efter mycket jobb med Allan under sommaren 2021 och många framsteg stod det klart att livet i stan inte var ett han klarade av. Det var för många ljud, hundar och saker som stressade honom. Mikaela och hennes familj jobbade oerhört mycket med honom och kämpade in i det sista, och det var med tårar i ögonen de sa till mig att de bestämt sig för att omplacera honom. Jag förstod och höll med om att ett liv på landet vore det bästa för Allan. Ett jobbigt men värdigt beslut.

Allan flyttade sen till en uppfödare av Shelties som bodde på landet, bytte namn till Cosmo, och efter två korta månader såg jag att han låg ute på blocket. Mikaela och jag har fortfarande kontakt och vi blev båda så ledsna att han nu behövde flytta igen men hoppades att han fick komma till sitt föreviga hem den här gången. Vi höll alla tummar och tår.

Två veckor senare damp det ner ett mejl i min inbox med rubriken:

“Cosmo är en Shetland Sheepdog som är ca 1,5 år och vi behöver hjälp”

Jag började gråta direkt när jag insåg att Allan, nu Cosmo, hade hittat tillbaka till mig och det gjorde mig SÅ glad! 🥲 Även Mikaela och hennes familj blev extremt glada och kände sig äntligen lugna när de visste att han var i bra händer.

Cosmo hade fortfarande problem med stressen både ute och inne. Så här beskrev Cosmos matte Madeleine honom innan vi startade träningen:

”Stressad dygnet runt svår att få kontakt med mycket skällig och mycket utfall mot allt.”

Vi kämpade på och jobbade specifikt med Cosmos lugn inne och ute, samt hans förmåga att bryta blicken och ta avstånd från andra hundar på promenaden. Efter 4 månader tillsammans började vi se SÅ stora framsteg och hans nya matte säger nu såhär:

”Cosmo förstår mer nu vad vi vill göra och (har) lättare att själv lugna ner sig då han blir stressad. Går självmant och lägger sig och sover istället för som tidigare fortsätta springa runt. ”

”Nu har jag en jättebra verktygslåda att ta med för att hantera Cosmos stress och reaktivitet och inte glömma min egen handling så klart 😉”

Jag frågade hur hon känner inför framtiden:

”Lättnad då jag nu har verktygen och förståelsen för min hund!”

Jag kan nu meddela att Cosmo bor på landet tillsammans med sin Madeleine och Leif och har fått hundkompisar och njuter av det lugna livet vi alltid ville att han skulle ha. Han har landat på tassarna och kommer förhoppningsvis aldrig lämna sin nya familj.

Det har som sagt varit känslosamt att skriva den här berättelsen och jag är SÅ glad att hans nya husse och matte blev den familj han fick och att han mår så bra nu. Även den tidigare matten och den nya har nu kontakt vilket gjorde att cirkeln slöts och Allan blev Cosmo.

Cosmo, du kommer för alltid finnas i mitt hjärta och lycka till med ditt nya fantastiska liv.❤️

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET