fbpx

Kost & Hälsa

Äter din hund konstiga saker som stenar, jord eller slickar på möbler?

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Det finns ett tillstånd som kallas Pica, och hundar som lider av det här äter/slickar konstiga saker regelbundet. Jag har hört om många hundar som äter stenar, och vissa måste de till och med opereras för att ta bort dem från magen. Så om din hund har en tendens till att äta och slicka saker, här är 5 anledningar till varför de gör det:

 

Mineralbrist / obalans i tarmen

Om din hunds tarm eller kropp är i obalans kommer den signalera att den till exempel behöver mer järn, och då kommer din hund söka efter järnrik jord och växter. Det här är naturligt för alla djur, och hundar är inget undantag. Så om din hund äter jord, gräs eller plockar upp småstenar kan det vara värt att se över deras kost. Kanske lägga till probiotika, göra ett mikrobiomtest eller ett blodprov för att kontrollera din hunds mineralnivåer.

Mår illa

Om din hund slickar saker repetitivt, som soffan eller en kudde, kan det indikera att din hund mår illa. Försök ge dem ett balanserat färskfoder men lägg också till matsmältningsenzymer. Om det inte hjälper kan det vara en gastrointestinal sjukdom som behöver behandlas medicinskt.

Smärta

En studie från 2020 (Mills et al.) visade att det inte behöver vara tarmen som är i obalans. En labrador i studien hade faktiskt höftsmärta, och när han fick medicin för det slutade han äta stenar.

Övertrött

De flesta hundar kan bli övertrötta på promenader och börja agera som barn som försöker hålla sig vakna och tar tag i vad som helst runt omkring dem. Försök att korta ner promenaderna så de inte blir för långa och håll deras hjärna engagerad med något annat, som att söka godis. 

Ångest

Om din hund äter fjärrkontrollen eller sliter sönder kuddar när du är borta har de separationsångest. Du behöver börja om med ensam hemma-träningen och hjälpa dem att känna sig trygg när du är borta.

Hoppas du nu har fått lite bättre insikt i varför vissa hundar äter och slickar på konstiga saker. 

 

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET