fbpx

Kundberättelser

 Från Kaos till Lugn: Vashjs Resa

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

I det här blogginlägget kommer vi att gå på djupet i hur jag hjälpte Vashj och hennes matte och du kommer även få några tips och övningar som du kan prova med din hund.

Vashjs ägare kom till mig eftersom barnen i familjen gjorde henne väldigt stressad och hon ville bara jaga dem hela tiden. Hon blev också stressad av ljud utanför lägenheten och gillade inte när familjen stannade på promenaden, för picknick eller liknande. Då skällde hon på förbipasserande.

Det här är vad Vashjs matte sa:

”Går från noll till hundra, hon rusar upp och skäller, med stel och spänd kropp. Hon blir då svår att få kontakt med och tar en bra stund att varva ner sen igen.”

– Frida

Så vi började med en stressdetox för Vashj. Det viktigaste för henne var att lära sig att slappna av i ett eget rum där hon inte kunde se barnen hela tiden. Det gav henne en paus från all den visuella stress som påverkade henne varje dag.

Vashjs ägare började arbeta med lugna zonen med hjälp av en bur. Hon tränade mycket på värdet och jobbade stenhårt med att hon skulle älska sitt rum.

Lugna zonen förändrade snart hennes stressnivåer och hon lärde sig att slappna av mer och mer hemma tills barnen inte störde henne längre.

Steg 2 var att ta det utomhus. Vashjs föräldrar var hängivna klättrare och älskade att ta med Vashj när de klättrade varje helg. Deras mål var att Vashj skulle vila vid foten av klippan medan de klättrade, något som tidigare gjorde Vashj till ett skällande vrak.

De överförde arbetet vi gjorde med lugna zonen hemma, till en filt utomhus. Sakta valde Vashj att slappna av mer och mer tills de en dag hittade henne sovande vid foten av klippan, som ni kan se på bilden nedan.

När hon väl klarade av såna här små familjeutflykter och kunde slappna av utomhus lika väl som inomhus, var det dags för det svåraste testat av alla. En campingsemester med flera familjer och massor av barn.

Vid det här laget var Vashj en expert på att chilla, men hon behövde fortfarande lite hjälp ibland, genom att äta en god Kong när det var mycket spring runtomkring. Hennes matte gav henne också regelbundna pauser i deras stuga vilket hjälpte Vashj att hålla sig lugn hela helgen.

Vi arbetade också med hennes optimism och flexibilitet, men lugna zonen var den stora förändringen som hjälpte henne att hålla sig lugn i situationer som annars skulle ha stressat henne.

Lugna zonen är en av de viktigaste sakerna att träna om du har en hund som är stressad av barn eller besökare. Det kommer ge dem en plats att slappna av och hjälpa din hund att hålla sig lugnare under längre perioder. Om din hund är nervös hjälper det dem också att känna sig trygga. Läs mer om lugna zonen här.

Vill du lära dig mer om stresshantering? Tveka inte att gå med i min gratis Beteende Bootcamp som börjar snart. Här kommer du få massor av kunskap om stress, optimism och flexibilitet, men mest av allt ger det dig ett större självförtroende eftersom du kommer lära känna din hund mycket bättre efter de 5 dagarna. Allt är digitalt och inspelat. Boka din plats här!

Om din hund är exalterad runt barn/besökare behöver du också träna deras flexibilitet. Kolla in den här enkla flexibilitetsleken!

Men om din hund är nervös runt besökare/barn, behöver du boosta deras optimism istället. Här har jag två gratis optimismlekar som du kan få.

Lycka till och hör av dig om du har några frågor!

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET