fbpx

Kost & Hälsa

Har din hund ont? En vanlig veterinärundersökning kan inte alltid ge svaret!

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

I flera år trodde jag att min veterinär visste bäst. Man betalar ju bra pengar för att gå dit och de drar och petar på din hund så om de säger att de inte har ont har de inte det, eller hur? 

Tyvärr är det inte alltid sant. Fysiskt obehag behöver inte leda till att du haltar. Titta bara på dig själv… du har förmodligen haft problem med ryggen eller nacken någon gång och det betydde inte att du började halta, eller hur? Kroppen är mer än ben, men jag trodde att veterinärer visste allt under en lång tid.

Allt förändrades när jag läste en studie som visade att av de som kom till en veterinärklinik och rapporterade beteendeproblem hade 25 – 80% också någon form av smärta eller obehag. 🤯

Reaktivitet är en enorm röd flagga för fysiskt obehag, och reaktionerna i sig, när din hund slänger sig så hårt de kan på kopplet, kommer förmodligen också att ta hårt på deras kropp och muskler.

Så vad kan du göra för att hjälpa din hund att hålla sig så frisk som möjligt?

  • En röntgen eller ultraljud är den dyraste åtgärden men ger dig tydliga svar.
  • Prata med din veterinär om att ge dem en vecka med smärtstillande medicin för att se om beteendet förbättras. Jag rekommenderar bara detta om du är helt säker på att de har ont och om de har det måste det följas av mer invasiva procedurer.
  • Se en fysioterapeut för kontroll och personliga muskelbyggande övningar – min rekommendation till ALLA hundägare.

Om du är helt säker på att din hund har ont bör du träffa veterinären. Men om du vill ha en annan åsikt och lite hjälp och vägledning, är fysioterapeuter fantastiska och de hjälper dig att återställa muskler och förebygga skador.

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET