fbpx

Mindset

Har du en problemhund eller en entusiastisk knasboll?

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Vad är en “problemhund” egentligen?

Allt för många hundar får stämpeln problemhund på tok för snabbt, och ofta sitter stämpeln i under hela hundens liv. Det här kan färga hur vi ser på framtiden med vår hund samt hur mycket jobb vi är redo att lägga ner på att förändra situationen. Om vi går runt och ser alla saker vår hund gör som ett problem kommer det bli svårt att ta sig ur det synsättet och istället se situationer som en möjlighet till förbättring.

Hur ser du på din hund och hans/hennes problem?

Ett exempel är en kund vars hund blev livrädd för en snögubbe som någon hade byggt i trädgården längs deras dagliga promenadslinga. Han var uppgiven för att nu kunde de inte längre gå förbi det här huset utan att hans hund stressade upp sig rejält och till och med gjorde utfall mot snögubben. Det här var ett problem för honom.

Det första jag sa till honom när vi träffades på vårt nästa coaching samtal var att “Det här är ju ett perfekt tillfälle att träna hundens optimism! Det är inte ofta man kan jobba med objekt som står stilla, så att du kan lätt justera avståndet, och samtidigt lära hunden att det här inte är något att vara rädd för. Det är helt enkelt ett drömscenario för optimismträning!”

Min kund var lite tveksam men efter några dagar av att låta hunden få bestämma avståndet och belöna alla rörelser mot och ifrån snögubben så kunde de gå förbi trädgården utan problem.

Hitta lösningar istället för problem

Att hitta lösningar istället för att se problem är svårt, men om man tränar upp det synsättet inom sig själv kommer du snart beskriva din hund som “entusiastisk knasboll som just nu tränar på att bli bättre på hundmöten” snarare än “en problemhund som hatar andra hundar”.

Så min fråga till dig är: Hur skulle du beskriva din hund med mer positiva ord?

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET