fbpx

Omdömen

Pepper – Från Stressad till lugn vid hundmöten

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Pepper gick från skällig och osäker till självsäker och tyst på promenaderna.

Pepper, en liten blandras som omplacerades vid tidig ålder kom till sin nya underbara familj då han var fyra månader gammal, efter

att ha bott i fyra olika familjer. Ganska tidigt började Pepper göra utfall och skälla mot andra hundar som de mötte när de var ute och gick. Det var svårt att få kontakt med Pepper vid alla hundmöten och det gick inte att lugna honom hur mycket hans ägare Sanna än försökte.

Sanna bestämde sig för att kontakta mig efter några månader då hon insåg att det här är ett problem som inte försvinner.

Efter att ha dykt ner i Peppers historia så var det lätt för mig att se att han är en lättstressad och osäker kille. Vi började därför hans träningsresa med en stress-detox.

_____

“Känns super bra att jag lärt känna Pepper mer och ser hans signaler mer när han börjar bli stressad.”

____

Den mesta stressen kom hemifrån, då Pepper bodde med en annan hund och barn, som kunde stressa upp honom en hel del. Vi fokuserade på att skapa en lugn zon där han kunde vila ostört och ju mer han vilade hemma desto bättre blev hundmötena.

Efter stress-detoxen började vi bygga upp Peppers självförtroende, då mycket av hans rädslor kommer därifrån. Han fick testa massor av konstiga övningar som hjälpte honom att förstå att konstiga saker inte är läskiga. Det här i sin tur gjorde honom modigare på promenaden.

____

“det har varit en super positiv erfarenhet för en stressad och rädd hund och att vi har lärt oss så mycket.”

____

Det sista vi jobbade på var att Pepper skulle lära sig att gå bort från, och helt enkelt strunta i hundar på promenaden. Det här är en färdighet som många hundar saknar och anledningen till att Sanna inte fick kontakt med Pepper när han såg hundar förut.  Vi lärde Pepper att det är OK att gå bort från sånt du känner dig rädd för, och med vetskapen om att han kunde göra det så började han känna sig mer trygg i alla hundmöten.

Sanna  säger att det “Känns super bra att jag lärt känna Pepper mer och ser hans signaler mer när han börjar bli stressad.”

Det hon känner är det viktigaste de lärt under sina månader med mig är “Stresshinken och att tänka på att det är viktigt att han får sin vila.” 

Sista gången vi pratade berättade Sanna för mig att de nu kan gå till en park där det finns flera andra hundar och Pepper har inga problem att ta avstånd när han känner sig osäker. Han skäller väldigt sällan och kan ibland till och med gå upp och hälsa på hundar han gillar. Helt enkelt en harmonisk och glad hund. 

Tusen tack till Pepper och Sanna för ert fantastiska jobb under våren! ❤️

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET