Pepper gick från skällig och osäker till självsäker och tyst på promenaderna.

Pepper, en liten blandras som omplacerades vid tidig ålder kom till sin nya underbara familj då han var fyra månader gammal, efter att ha bott i fyra olika familjer. Ganska tidigt började Pepper göra utfall och skälla mot andra hundar som de mötte när de var ute och gick. Det var svårt att få kontakt med Pepper vid alla hundmöten och det gick inte att lugna honom hur mycket hans ägare Sanna än försökte.

Sanna bestämde sig för att kontakta mig efter några månader då hon insåg att det här är ett problem som inte försvinner.

Efter att ha dykt ner i Peppers historia så var det lätt för mig att se att han är en lättstressad och osäker kille. Vi började därför hans träningsresa med en stress-detox.

_____

“Känns super bra att jag lärt känna Pepper mer och ser hans signaler mer när han börjar bli stressad.”

____

Den mesta stressen kom hemifrån, då Pepper bodde med en annan hund och barn, som kunde stressa upp honom en hel del. Vi fokuserade på att skapa en lugn zon där han kunde vila ostört och ju mer han vilade hemma desto bättre blev hundmötena.

Efter stress-detoxen började vi bygga upp Peppers självförtroende, då mycket av hans rädslor kommer därifrån. Han fick testa massor av konstiga övningar som hjälpte honom att förstå att konstiga saker inte är läskiga. Det här i sin tur gjorde honom modigare på promenaden.

____

“det har varit en super positiv erfarenhet för en stressad och rädd hund och att vi har lärt oss så mycket.”

____

Det sista vi jobbade på var att Pepper skulle lära sig att gå bort från, och helt enkelt strunta i hundar på promenaden. Det här är en färdighet som många hundar saknar och anledningen till att Sanna inte fick kontakt med Pepper när han såg hundar förut.  Vi lärde Pepper att det är OK att gå bort från sånt du känner dig rädd för, och med vetskapen om att han kunde göra det så började han känna sig mer trygg i alla hundmöten.

Sanna  säger att det “Känns super bra att jag lärt känna Pepper mer och ser hans signaler mer när han börjar bli stressad.”

Det hon känner är det viktigaste de lärt under sina månader med mig är “Stresshinken och att tänka på att det är viktigt att han får sin vila.” 

Sista gången vi pratade berättade Sanna för mig att de nu kan gå till en park där det finns flera andra hundar och Pepper har inga problem att ta avstånd när han känner sig osäker. Han skäller väldigt sällan och kan ibland till och med gå upp och hälsa på hundar han gillar. Helt enkelt en harmonisk och glad hund. 

 

 

 

 

Tusen tack till Pepper och Sanna för ert fantastiska jobb under våren! ❤️

VILL DU HA HJÄLP MED DIN HUND?

Läs mer om privat coaching online här!

Q

Eller skicka mig ett mejl så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Q