fbpx
Problemhund stressad hund skäller på besökare

En ny studie har bekräftat det jag misstänkt länge: Hundar som har hudallergi (fast jag tror det gäller alla allergier som leder till klåda) visade mycket oftare rädslor, ångest, reaktivitet mot hundar, människor och ägaren samt hade problem med hantering, visade uppmärksamhetssökande beteenden och gick lätt upp i stress när de jämfördes med en grupp hundar som inte hade hudallergi.

 
Vad som är hönan och ägget vet vi inte men att klåda leder till stress, som i sin tur leder till mer allergi och klåda är en bra gissning. Så, om du har en hund som kliar sig mer än 3ggr per timme och ofta långa stunder varje gång, samt gnager och slickar sig själv mycket så är det dags att kolla upp om din hund kan vara allergisk!

VILL DU LÄRA DIG MER?

Läs mer om privat coaching online här!

Q

Eller skicka mig ett mejl så kan jag berätta mer om hur jag kan hjälpa dig!

Q