fbpx

Uncategorized

Gör trädgården avkopplande för både dig och din reaktiva hund

Välkommen!

Låt mig vara din personliga guide på din resa från stress och ångest till ett harmoniskt liv med en hund som du kan vara stolt över att promenera förbi dina grannar.

Hejsan!

Gratis webinar - Stressfri Hantering

Jag vill ha!

kategorier

Har du någonsin tagit ut din hund i trädgården för en avkopplande stund som slutat med att du skriker “TYST!” fler gånger än du kan räkna?

Oavsett om det är grannar som går förbi, andra hundar som dyker upp, eller bara ljuden din hund kan höra när de här ute, kan det förvandla din fridfulla trädgårdstid till kaos. Men visste du att med några enkla knep kan du göra trädgårdstiden avkopplande och härlig? I slutet av det här inlägget kommer du ha en plan för hur du kan hantera och träna din hund i trädgården.

Låt oss börja med det första tipset!

Skapa en kiss- och bajszon

Japp, du hörde rätt! Din hund behöver inte hela trädgården för att göra sina behov.

Ett av de första stegen för att skapa en lugn trädgårdsmiljö är att skapa en särskild kiss- och bajszon. Det här området bör vara långt ifrån vanliga triggers, som staketet eller grannens trädgård, om möjligt. Målet är att skapa ett område som är lättillgängligt, men som blockerar alla visuella triggers din hund kan se.

Använd valphagar med presenning fästa på dem, eller skapa en mer permanent lösning med ett staket eller en häck för att blockera utsikten. Det här kommer att hjälpa din hund att hålla sig lugn när de går ut för en snabb kiss- eller bajspaus utan dig.

Begränsa inledningsvis trädgårdstiden

Jag förstår, det här kan låta motsägelsefullt, men jag ska förklara.

Att hålla trädgårdstiden kort och lugn i början kommer att återställa deras inlärda beteende av att skälla och springa längs staketet. Vi vill lära dem att trädgården är till för lugn och att göra sina behov, inget annat. Öka gradvis tiden i trädgården när din hund lär sig att slappna av och vara lugn.

Spela musik eller radio

Nej, du behöver inte ha ett disco i trädgården… Men om ljud är den största triggern för din hund, sätt på lite trevlig musik eller en podcast när ni är ute tillsammans. Det gör att din hund mer troligt kommer att slappna av och somna, vilket i sin tur betyder att du kan stanna ute längre och du får fler tillfällen att belöna lugn.

Ge din hund en uppgift

Lugnande aktiviteter är fantastiska att använda i trädgården! De håller din hund sysselsatt och motbetingar (tränar in en positiv respons) de ljud de kan höra samtidigt. Det här innebär att din hund tränar sig själv att vara lugn medan du kan göra lite trädgårdsarbete.

Kongar fyllda med färskfoder, slickmattor med lite mjukost eller sprinkelmatning är alla effektiva sätt att hålla din hund sysselsatt och öka deras lugn och optimism samtidigt.

Om du tycker om trädgårdsarbete kan du också lära din hund att ligga på en bädd, vilket associerar din närvaro och trädgårdsaktiviteter med lugn. Det här ger dig också en portabel lugn plats som du kan flytta runt så att de är nära dig, men på en plats. Ge din hund en Kong eller en slickmatta på bädden för en dubbel effekt av lugnande aktiviteter!

De här “jobben” ger din hund ett syfte och hjälper dem att fokusera på något konstruktivt snarare än att reagera på varje rörelse eller ljud.

Öka Gradvis Tiden i Trädgården utan jobb

När din hund klarar av korta, lugna perioder i trädgården när de har en uppgift att göra, börja förlänga tiden de spenderar i trädgården utan någon aktivitet. Belöna lugnt beteende med godis eller beröm för att förstärka det när de väljer att lägga sig ner. Belöna ALLTID när de hör ljud eller ser rörelse för att motbeting triggers.

Var tålmodig, då den här processen tar tid. 

Sakta men säkert kommer din hund att börja se trädgården som en lugn plats, vilket minskar sannolikheten för zoomies eller skällande. Den här gradvisa ökningen av avslappningstid gör att din hund kan njuta av trädgården utan att bli överstimulerad, och du kan börja koppla av tillsammans från dag ett.

Genom att följa de här strategierna kan du förvandla din trädgård till en fridfull plats för både dig och din hund. Oavsett om din trädgård är stor eller liten kommer de här stegen att hjälpa din hund att njuta av utomhustiden på ett lugnt och kontrollerat sätt. Med tålamod och konsekvens kan din trädgård bli en lugn plats där din hund kan koppla av och njuta av utomhus tillsammans med dig.

Psst… Det här funkar lika bra när man tränar en balkong, minus kiss och bajszonen så klart!

Här är några andra inlägg som du kanske gillar att läsa:

 Från Kaos till Lugn: Vashjs Resa

1% förändring per vecka är 52% förändring över ett helt år!

Supermaten i din trädgård som du tror är ogräs!

+ visa kommentarer

- Hide Comments

kommentera

Reply...
MER OM MIG

Mitt uppdrag i livet är att ge dig rätt verktyg och kunskap så att du kan hjälpa din hund att gå från  stressad och skällig till lugn och självsäker. Med min unika metod hjälper jag dig att förstå din hund bättre så att du aldrig mer behöver känna dig frustrerad eller förvirrad.

Om din hunds beteende gör dig galen, är du på rätt plats! Låt oss börja!

 Så vad är orsaken till din hunds problem? Här är min teori!

BLOGGINLÄGG

Här är mitt favorit tillskott för stressade hundar. Det innehåller allt din hund behöver för att hålla sig lugn. 

blogginlägg

TA MIG DIT!

Få gratis kurser och mejl. 

Dra nytta av det kostnadsfria resursbiblioteket med fantastiska gratiserbjudanden bara för dig. Och se till att kika in här då och då för det kommer mer!

GRATISBIBLIOTEKET